Usabil.nu trailer

Innan påskhelgen skulle jag ordna ett täckt släp att transportera min Ford -32 Roadster till Elmia. Ringde runt och sökte på nätet utan framgång. Det visade sig vara hur svårt som helst att hitta ett rejält täckt släp där man får in en bil och lite prylar. Till sist hittade jag en firma, TPM Släpet som tillverkar nya USA inspirerade släp för bilar. Nu hade jag inte tänkt att köpa ett släp förstås men desto mer jag tänkte på det så blev jag mer och mer sugen.
Bara en sån sak som när vi är ute och marknadsför Usabil.nu. Vi har i 6-7 år haft ett tält med reklam på som är 6 x 3 m lätt att sätta upp osv. Men det börjar bli lite slitet och blåser det så får man binda fast det i allt möjligt. Med ett stort släp så kan man få med både alla prylar och en bil att cruisa med på kvällen, smidigt. Sedan alla transporter som alltid sker när bygger en bil, vårt svenska väder är inte alltid på topp då är det smidigt med ett stort täckt släp.

Jörgen och Thomas från TPM Släp och jag vid släpet när det levererades.

Soligt fint väder när jag hämtade det i början på juni i år.

Nu åker vi hem.

Ja vi grabbar gillar som ni vet många och stora leksaker så har man bara ställt in siktet på att handla så var det inte mycket att tveka på. Släpet beställdes och Thomas från TPM släp lovade att ordna så jag fick låna ett släp under påskhelgen så jag kunde transportera rodden till Elmia. Fick låna ett jättesläp som var 8 x 2,2 m invändigt och med tre axlar av Mikael i Borås som har en entreprenadfirma, tack än en gång Mikael. Släpet jag beställde var dock endast 6,5 x 2,2 invändigt och med två axlar. Det är tillräckligt stort att få in en fullsize USA bil i. Släpet får lasta 2 ton och det räcker, en tom Cadillac cab väger väl kanske ett par hundra kilo till men släpet klarar det så det är inga problem. Totalvikten är 3 ton på detta släpet. Behöver jag säga att man måste ha BE behörighet för att köra det, och en bra dragbil såklart. Silveradon från 2004 som jag haft ett par år nu funkar bra, kör den på etanol eller bensin och den tar mellan 1,8 och 2 liter med en bil i släpet.

Släpet stripat o klart så det syns vem som kommer. Bra reklampelare.

Aluminiumramper som förvaras under golvet i släpet vid färd.

Jag beställde med dubbeldörrar på sidan så man kan öppna upp 3 meter.

Vid flerdagars träffar har vi ibland med vårt 12 x 6 m tält också.

Här på Wheels & Wings i Varberg

Är du också intresserad av ett USA släp byggt i Sverige så kontakta grabbarna på TPM släp.
Eller på tel. 0493-14650

Jag kan även tänka mig att hyra ut släpet om någon skulle behöva transportera sin bil torrt och bra. Lägg ett mail till mig bara.