Svensk speditör på plats.

Linda på Infranordic meddelar att hon finns på plats under de gigantiska swap-meeten på Carlisle och Hershey i Pennsylvania nu i september och oktober. 
De kan hjälpa dig med transport och förtullning av både bilar och delar. 

Även Nordtrafik laddar batteriet och kan hjälpa dig att ta hem din bil eller de delar du köper på dessa marknader. Nordtrafik tar det via Holland för att moms och tull skall bli så fördelaktigt som möjligt.
Att på ett smidigt sätt få hem sina prylar är alltid uppskattat. Vi tackar för denna service.

Nordtrafik

Carlisle Collector Car Swap Meet & Corral pågår från 29 September tom 3 Oktober . 
Därefter är det bara för entusiasterna att ta sig till nästa marknad helgen efter som heter Hershey car meet som pågår 6 - 9 oktober.
Nordtrafik erbjuder de som hittat fordon att få sina bilar upphämtade från dessa marknader för att frakta dom via Holland på RoRo Fartyg.
Köper du en bil eller lastbil i originalskick som är av 1980 årsmodell eller äldre så betalar du ingen tull och endast 6% i moms.

Alla bilar som varit i originalskick och äldre än 30 år har hitintills fått tullfrihet i Holland. Nordtrafik har fraktat hundratals bilar via Holland för att möjliggöra fortsatt hobby bilsimport till låga kostnader.

Jämför gärna i Holland betalar man totalt 6% i avgifter på veteranfordon både personbilar och lastbilar
Om man inte uppfyller de krav Svenska tullen ställer måste importören betala 37,5% i importavgifter för en veteranpersonbil och hela 52,5% i importavgifter för en veteranlastbil 
Köper man ett fordon på någon av dessa marknader och vill ha hem sina bilar på ett smart och ekonomiskt tryggt sätt gör man enligt nedan om Nordtrafik får hjälpa till.

1: Ring Anna på Norsdtrafik 031-656180 eller maila henne på anna@nordtrafik.se för att berätta vars fordonet nycklar och Title finns.

2: Obs du måste också maila Anna kopia av Titelns båda sidor och kopia av bill of Sale, går även faxa dessa handlingar till 031-7441347

3: I normala fall hämtas fordonen upp inom 24 timmar och oftast från dessa marknader finns bilarna parkerade vid närliggande hotell och nycklar och Title finns inne i Hotellets Reception men om Du har tid kan du givetvis möta upp lastbilen.

4: Nu åker bilarna lastbil ner till någon av hamnarna och lastas på första möjliga RoRo fartyg till Holland 

5: Bilarna hämtas sedan upp i Göteborgs hamn färdiga att ansöka om Ursprungskontroll och regbesiktning i Sverige. Bilarna anländer Sverige normalt inom 4-8 veckor från att de hämtats upp.

Observera att bilarna måste vara körbara äldre än 30 år och i originalskick.
Om behov finns skeppar Nordtrafik även delar och fordon i container från dessa marknader då direkt till Sverige.

Nordtrafik har hämtat upp bilar från dessa marknader på detta sätt de senaste 10 åren men för första gången skeppas de via Holland för att importörerna ska få så låga importkostnader som möjligt
Nordtrafiks ägare Tomas Harring gör allt han kan för att svenska veteranfordonsköpare ska få importera veteranfordon till Sverige på ett så ekonomiskt sätt som möjligt. Sen att hans företag får transportera massor med bilar är ingen dålig bieffekt ler han.

Infranordic

Linda på Infranordic berättar följande
.
-Vill berätta att jag skall till Carlisle/Hershey marknaden i Pennsylvania, USA. 
Jag åker 29:e September och lämnar via New Jersey den 7:e oktober. 

Om ni skall över eller vet vänner som skall, och att ni/de möjligtvis kan behöva min hjälp med transporter etc, så ring mig. 
Även ni som bara som vill ”tjingsa” får gärna höra av er också.
 Vi kan erbjuda er alla möjliga sorters lösningar T.ex. (även om ni inte har köpt bil utan delar etc)
 
-Hel container på plats i Carlisle/Hershey med omnejd så att ni kan lasta själva ”liveload” kostar ca 3200 usd i till GBG hamn
 
-Om vi skall hämta upp enstaka bil så blir kostnaden för körbar bil 2100 usd och för icke körbar bil blir det 2200 usd från Carlisle/Hershey till Göteborg i containern.
 
-Enstaka fullsizer som upphämtas på marknaden och skall skeppas roro till Göteborg blir det ca 1695 usd hela vägen. Kan bli billigare, kan bli dyrare. Beror på bilens storlek.
 
Svenska kostnader tillkommer men de är precis som vanligt, inga ändringar sen förra året.
 
Detta var endast några förslag men jag kan hjälpa till med många andra fraktlösningar också. Det är bara att höra av er så lämnar jag en exakt offert innan, under eller efter resan.
 
Ha det så gott så länge och hoppas vi ses!
 
Linda
Infranordic AB
Mobil: +46 706 572210
Mail: linda@infranordic.se