Deuce of Spades

Nu har vi fått hem ett lass med DVD av den nya coola filmen Deuce of Spades.
Denna tillsammans med Sista Natten med Gänget är ett måste för alla usabils älskare.
Vi har ett begränsat antal filmer hemma och kommer att ta hem fler om intresse finns. Läs Bilsport Classic's chefredaktör Magnus Karlssons recension av filmen här nedan.
Filmen är textad på svenska och kan spelas i alla DVD spelare.

Beställ den idag i vår shop.

Kolla in Youtube klippen nedan här.

Filmtajm 

Några dagar före julafton damp den ned i brevlådan – den nya dvd:n Deuce of Spades. En riktig kanonfilm gjord av en fantastisk tjej vid namn Faith Granger.
På en budget som varit lika med noll har hon på drygt två år lyckats framställa något som man kan kalla en romantisk hot rod-dokumentär. 
Det är faktiskt 38 år sedan något liknande producerades (American Graffiti 1973) och Faith Grangers mästerverk håller minst lika hög klass.
Det otroliga är att den franskfödda filmskaparen gjort allting själv. Hon har skrivit manus, filmat, producerat, regisserat, letat rätta miljöer, tagit fram tidsenliga kläder, gjort musiken med mera, med mera. Till och med huvudrollsinnehavaren, en Ford -32 Roadster ägs av Faith – både i verkligheten och i filmen.
Den tidsenligt byggda rodden köpte hon 2006 efter en längre tids letande. Bilen är därefter renoverad av Faith tillsammans med några vänner.
Inför Ford 32:ans 75-årsjubileum på Grand National Roadster Show i Los Angeles 2007 gjorde hon en dokumentär om ”The Deuce”. Både filmen och hennes Roadster visades på utställningen, vilket impade på besökarna, inklusive mig som mest kollade på 32:an. Tre veckor senare började hon skriva manuset till Deuce of Spades.

Mer än 140 aktörer figurerar i filmen och alla har ställt upp utan ersättning. Däribland de kända bilbyggarna Bill Hines och Gene Winfield – den sistnämnde kommer för övrigt till Custom Motor Show i påsk.
En av statisterna är förre SSRA-ordföranden Håkan Karlén som tillsammans med hustrun Maria även stått för den svenska textningen av filmen – givetvis helt ideellt.

I USA hade Deuce of Spades biopremiär den 14 november och om eller när den kommer till Sverige är oklart. Som tur är släpptes dvd:n helt nyligen och kan beställas av Faith Granger som självklart även har hand om distributionen. 

Jag tänker inte avslöja handlingen men filmen är mycket välgjord och scenerna från 50-talet är helt perfekta.
Thank you Faith Granger!
Magnus Karlsson, redaktör 


www.deuceofspadesmovie.com

Teaser one
Faith Granger är inte bara en ”hot rod girl”. Hon är även filmmakare och till Deuce of Spades har hon bland annat 
skrivit manus, regicerat, producerat, filmat, skrivit musiken och stylat skådespelarna.
Teaser Two
Behind the scens