Dagnys musik kafe.

Av Mats Carlsson och Rolf RodinJag hoppas att ni alla har lyssnat på radiokanalen Dagnys som finns i Usabil.nu s jukebox.

Om inte så ratta in den omgående. En cool kanal som spelar den bästa musiken med femtiotalskänsla.
Här kommer lite info om Dagnys och klubben som driver kanalen.

 

 

Klubben Rock ´n´Roll West i Uddevalla bildades i slutet av 2001.  Att man valde detta namn beror på klubbens engagemang i musiken som är så starkt förknippad med medlemmarnas bilar. Klubben som idag har 300 medlemmar har under åren utvecklat flera verksamheter. Musiken är fortfarande en viktig del.
Dom flesta svenska artister och band i changern rock ´n´ roll och rockabilly har någon gång uppträtt på någon av klubbens spelningar.

Numera tar man gärna även in utländska band, framförallt från England. Utöver detta har många legendarer uppträtt i Uddevalla såsom Linda Gail Lewis, Huelyn devall, Cris spedding, Robert Gordon, Sleepy LaBeef och Billy Lee riley.

Den årliga cruisingen Wild and Crazy som arrangeras i senare delen av augusti har också blivit etablerad och samlar årligen bortåt 
1 000 bilar och 3 000 människor.
Sedan några år tillbaks arrangerar klubben, tillsammans med trestad veteranbilklubb, under april månad, välbesökta Uddevalla veteranmarknad på Backamo lägerplats.
Efter Kungstorget i Uddevalla som samlingsplats dom sex första åren hittade man 2008 en stor kåk i Uddevalla, med ganska centralt läge, som man idag hyr av kommunen. 140 kvm av detta hus har klubbens medlemmar inrett som ett café a la 1958.

Inspirerad av Owe Thörnqvists gamla hit gav man huset namnet Dagnys musikkafé. Naturligtvis har denne legend avnjutit både ”mazarin och sockerkaka” på Dagnys.

Denna träffpunkt är öppen alla torsdagskvällar året om. 
Förutom mazariner och sockerkaka brukar även radiokaka och räkmackor stå på menyn.
Serveringen, liksom underhållet av kåken, sköts helt av ideellt jobbande medlemmar.
Eftersom man saknade radiokanaler som idag spelar klassisk och ny rock ´n´ Roll startade klubben själva för tre år sedan en egen radiostation, på webben. Här kan man, dygnet runt, lyssna till en mix av ny och klassisk rock ´n´roll och rockabilly.

Legenden Ove Thörnqvist sitter och fikar på Dagnys kafé

Radiostationens namn är, förstås, Dagnys jukebox.
Idag har stationen lyssnare över hela världen. Framförallt i Norden, USA och Kanada men även i både Öst-, och Västeuropa.
Det är idag ganska vanligt att artister och band, framförallt från Sverige och USA, skickar sina låtar för att få dom spelade i Dagnys Jukebox.
Man är också stolta över att man i andra klubbar och träffar i Sverige spelar Dagnys Jukebox på sina träffar.
Numera kan man även lyssna till Dagnys jukebox i mobilen! Man laddar då ner App från market.android.com.
Många planerar att skaffa bilstereo med bluetoothfunktion för att under cruisingsäsongen kunna avnjuta ”den rätta musiken” i sin yankee.
Rock ´n´Roll West på Internet finner man på www.rrw.se.
Klubbkåken och radiostationen på www.dagny.us