Krantz Challenge 2013

KRANTZ CHALLENGE PÅ 250-MILLIONERSBYGGET TIERP ARENA 2013

Tierp Arena öppnar för ett nytt event.  SPEED WEEK FESTIVAL. 
Nu avtalas med Krantz Challenge  att hålla TVÅ tävlingar i juli 2013.

DUBBLA Krantz Challenge kommer att hållas  i samband med en hel vecka av dragracingtävlingar, Camaro Cup Shootout, cruisingar , customutställningar och rock and roll-uppträdanden från den 12 juli till 18 juli. Det blir en vecka för alla som gillar amerikanska bilar i hobbyns alla former.

-Dubbla Krantz Challenge ser jag som något av "kronan på verket",  säger arrangören för det nya SPEED WEEK FESTIVAL Tommy Björk.

Tommy Björk drev Nordic Pro Street Cup på nittiotalet och vann Peoples Choice på X-treme Car show i Finland 2012. En tung arrangör som varit med förr. Tommy önskar att Krantz Challenge skall hållas två dagar i rad  och bollen ligger nu hos Krantz Media som i dagarna undersöker hur det kan göras praktiskt möjligt i den redan "vilda" sommaren.  

Eftersom veckan ligger före Krantz Challenges Superfinal NORRLANDS POPULÄRASTE BIL, som koras under Classic Car Week,  jobbas på möjligheten att inlemma Tierp Arena i serien. Vidare förs diskussioner om att festivalbandet Krantz&Krantz, som redan turnerar i nedre Norrland då och innehåller fyra medlemmar ur Krantz Challenge skall uppträda under en av kvällarna. Bäddat för party-party således. 
Lars-Åke Krantz säger i en kommentar till usabil.nu att han är omtumlad.

-Tävlingen som är sprungen ur gräsrötterna och formad och utvecklad av entusiasterna själva var tänkt att bli en kul grej på små- och mellanstora träffar. Sedan ett år tillbaka kör vi på Sveriges största bilvecka Classic Car Week, Finlands största motorshow X-treme Car Show och nu på megamega Tierp Arena. 

-Sånt blirgubben ödmjuk av, säger Krantz och riktar ett tack till  huvudsponsorerna Norrlands Custom, Ådalens, usabil.nu och Turtle Wax. 

Mats Carlsson
Usabil.nu