Veckans salubil

 

Av Sören Fjellstedt

Usabil.nu kommer varje vecka att lyfta fram en av annonserna i syfte att hjälpa säljaren att få så god marknadsföring som möjligt. Vi kommer ta fram all intressant data som vi tror både säljare och köpare har ett intresse och glädje av. Vi bedömer inte skick och kvalitet utan visar bara det positiva/intressanta om försäljningsobjektet. Den som är intresserad köpare får sen kontakta säljaren och utföra de kontroller denne anser vara nödvändiga.

Vi på Usabil.nu önskar både köpare och säljare lycka till och hoppas samtidigt denna information är till glädje för de som bara tittar på annonser också och egentligen inte är intresserad av att göra affär.

Denna veckas annonsbil är

USA:s MEST SÅLDA KAROSS MODELL 1962!!  Chevrolet Impala Four-Door Sedan 6P 1962.

 

Fredagen den 29 September 1961 Hade Chevrolet Visning av sina nya Chevrolet över hela USA i Chevrolet försäljningshallar  och man hade lyckats väl i sin formgivning för årsmodell 1962 för när året 1962 senare summerades visade det sig att Chevrolet  lyckats öka försäljningen med fantastiska 56,5% och för året 1962 noterades Chevrolet för 2.061.077 sålda fordon och med detta blev man den mest sålda fordonsmärket år 1962.

 

Veckans salubil kom karossen tillverkas som nummer 3060 av 4dr sedan på Body By Fisher karossfabrik i Janesville, Wisconsin för att sedan färdigproduceras på löpande bandet fjärde veckan i Oktober 1961 som fordon 24137 (1962 årsmodell) även detta i Janesville,Wi,USA. Bilen levererades i en enfärgad nyans med namnet ”Adobe Beige” Inredningen du ser på bild är den som hängt med sedan tillverkningen.

 

Av Fullsize Chevrolet (Biscayne Bel Air Impala) pressade man fram 1.424.000 fordon.

Av dessa 1.424.000 fordon Levererades från fabrik 921.900 med V8:a och 502.100 med rak sexa.

Av dessa  1.424.000 producerades  533.349  av samma kaross modell som nu är veckans salubil.

Av dessa 533.349 finns det idag endast 25 exemplar registrerade i Sverige i Impala utförande.

Av dessa 25 är det 13 som från fabrik rustades med rak sex cylindrig motor och tolv exemplar som från fabrik rustades med V8:a.

Hela tolv exemplar av de 25 som finns registrerade idag har registrerings datum första gången under år 1962 och är troligt sålts helt nya i Sverige. Av de tolv som såldes nya i Sverige levererades åtta med rak sexa från fabrik och tolv med V8:a från fabrik.

I Sverige finns de 25 fördelade från en Vit i Söder i staden Bjuv till också en Vit i Överkalix i Norr.

 

Snygg nästan fräck dörrsida.  Fina dörrgångar.

Här är Impalas Bomärke nästan alla år mellan 1958 och 1996 nämligen sex bakljus (tre på vardera sidan) Vilket år som är

snyggast är upp till dig att avgöra men alla är vackra!

Ännu en diskret del av en fin bil, instrumentbrädan och här ser man att det tom finns tvp spelmaskiner så köp ställ i ditt garage kan du till våren glida ut med härlig musik strömmande ur högtalarna från kvarterets finaste bil.

KALL FAKTA: Chevrolet Impala Four-Door  Sedan 6P 1962

Vikt när den i basutförande lämnade fabriken 1962 utan vätskor enligt tillverkarens uppgifter: 1580,9kilo vilket var 2,3 kilo lättare än den tunga sexan

Hjulbas 302,3 cm

Bredd 200,7 cm

Längd  532,4 cm

Höjd 141,0 cm

Spårvidd fram 153,2 cm

Spårvidd bak 150,6 cm

Tankrymd 75,7 liter

KryssRam med lös kaross

Fram fyra länkarmar med lösa spiralfjädrar

Fjädring bak fyra länkarmar med lösa spiralfjädrar

Chevrolet V8:a 283 Kubiktum Chevrolet V-8 som ger 170HP vid 4200 RPM

Tvåstegs Automat  ” Power Glide ”

Bakhjulsdrift stel bakaxel

Notera att Fyra Dörrars Sedan var Chevrolets mest sålda modell 1962 i lågprismodellen Biscayne samt mellanklassen Bel Air samt precis som veckans salubil  i lyxigaste  utförandet Impala.

Tilltalas du av diskreta linjer är detta en perfekt bil, sticker inte ut mer än nödvändigt och är en väldans trevlig bil modell att titta på och åka i.

Bilprovningens papper säger där det finns:

2011-04-18 vid miltal 31522  miles Kontrollbesiktigad  utan anmärkning. Med CO halt 2,4%. Bilen hade väldigt jämna bromsar

2013-05-04 vid miltal 33122  miles Kontrollbesiktigad  utan anmärkning. Med CO halt 3,1%.

 Bilen hade jämna bromsar.

Bilen får körförbud den 1 Juni 2015.                                                    

Mer mekarvänlig bil finns knappast, enkelt robust och bra. Här ryms åtta händer samtidigt om man vill skruva tillsammans. En på vardera sida en fram och en under det blir 4:a gubbar och åtta händer som samtidigt kan fixa. Men 283:an är en av de bästa motorerna som finns så här behöver nog inte mekas alls.

 

Superfint bagageutrymme, den här bilen är finare än fin…

Skuggor, annorlunda försäljningstrick som lyckades…….

SÄLJAREN BERÄTTAR

Hej ! Ägaren berättar ja..... kanske någonting i den här stilen !? Det är nog ingen överdrift att påstå att detta kan vara Sveriges finaste 4dr Impala 62!

 

Bilen är förutom en omlackering i originalfärgen "Coronna Cream" helt som när den lämnade bandet i Detroit för over 50 år sedan! har endast rullat 5300 mil sedan ny och detta märks verkligen på hela bilen som andas av en nybilskänsla rakt igenom.Krom ,inredning,glas o gummi,ser ut som det monterats dit i går.

 

Varför stå och laga upp gammalt skrot när färdig bil i detta skick finns att köpa till en bråkdel av vad en renovering skulle kosta?Att det dessutom är en 62 a Chevrolet,snyggaste året på hela 60 talet får du som grädde på moset........!

 

 Måste  nämna att just 62 har ju setts som Chevrolets fulaste årsmodell av alla gamla raggare som ju tycker att ju större fenor ,prålig design,o övrigt lull lull desto bättre är det kanske skall ta och omvärdera sina åsikter lite.För allvarligt talat hur fräck är en sen 50-tals Cadillac med Elvis motivlackat på bagage luckan???

 

Är väl snart bara  smågalna speakers på bilträffarna som gillar det.........

ha de Gött / Manfred  

Höger bak är det ställe som bilen måste se riktigt bra ut om man tänkt ragga en tös en kväll på raggen och visst ser det inbjudande ut och tom en lång antenn på bakskärmen där Raggarsvansen med fördel kan hängas.

Finns annonsen kvar hittar du den här
 

Här sticker bilen ut lite med extra backspegel på hö sida och  sparklådelister samt V8:a emblemen på framskärmarna. Notera parkerindsljusen under huvudstrålkastarna.

Använd men inte utnyttjad så kan man säga om denna mycket fina inredning.

 

”See the USA in your Chevrolet!” Passar nog bra å se Sverige också!!

Bra utbud Chevrolet hade 1962 hela 33 olika modeller att välja på.

Ingen känner en bil entusiast ja till och med en sportbils entusiast så väl som Chevrolet skröt man om 1962 i sina snygga broschyrer.

Jet Smooth var ett av Chevrolets hemliga vapen till sin framgång 1962.

Så här såg det ut när veckans salubil byggdes hos då världens största fordonstillverkare av personbilar och tittar man noga kan man kanske se exakt vår bil.

 

Rex White startade med en sån här Impala i totalt 37 Nascar Race säsongen 1962 och han vann åtta av dessa race och kom på totalt på en hedrande femte plats sett över hela säsongen. Alla Chevroletförare lyckades knipa 14 segrar Nascar året 1962.