Pocker Run i Williamstown, Australia

 

 
Av Mats Carlsson, USabil.nuLets go Cruising är en bilklubb som har sin bas i Williamstown strax utanför Melbourne, Australien.

Klubbens motto är att uppmuntra att hela familjen är med när man träffas, ordna cruisingar samt vara en mötesplats för alla bilar tillverkade före 1975.


De ordnar varje år ett Texas Hold'em Pocker Cruise, i år hölls detta den 19 januari. Usabil.nu var såklart på plats och kollade in vad som hände.

En mycket cool 3 fönsters coupe mötte en när man kom runt hörnet!

Eldsflammor är alltid coolt!  Kromvicken från -56 är importerad som ni ser då ratten sitter på vänster sida.

Platsen man startar och avslutar runnet var nere i hamnen i Williamstown, en fantastisk fin plats med utsikt över vattnet och Melbournes centrum i bakgrunden. Man kan väl säga att Willimastown är som en förort till Melbourne, en mycket trevlig sådan. Här finns en rätt stor hamn och badstrand samt en liten centrumkärna med bageri, affärer, post och bank mm. Flera trevliga restauranger och barer.
Absolut värt ett besök om man är i närheten.
Man parkerar på kajen och ut på en pir, det fanns två band som spelade och underhöll och självklart så fanns det barbeque och en bar där man kunde släcka törsten.
Mycket trevligt.

Två underbara bilar från Chevrolet, den vänstra från 1958 och den högra från 1957. Vilka bilar det byggdes då!
Det här med Pocker run är en rätt kul idé som numera är rätt vanligt runt om bland klubbar i världen.
Grabbarna och tjejerna i Lets go Cruising skänker en viss del av sina intäkter från cruisingar, utställningar och försäljning till olika välgörenhetsaktiviteter, man har de senaste 6 åren skänkt sammanlagt $ 73,000 AUD vilket är över 400 000 svenska kronor! Bra gjort!

Välbyggd -33-34, lite fräckt med portholes!

Man ordnar mellan 8-10 egna event varje år och supportar lika många, aktiv klubb detta!
Bilarna man åker med själva i klubben är allt från roddar från -30 talet via -50 talare och upp till Mustanger och Camaros.

Det blev inte så många bilder från detta event då vi var iväg och bevakade ett Swap Meet på förmiddagen och anlände först på eftermiddagen. Nästa gång vi är här skall vi hänga här hela dagen för detta är en mycket trevlig tillställning!

Cruisa lugn!

Mats Carlsson


Alla som åkte Pocker runnet parkerade i hamnen och ute på piren. Fin miljö!

Ford -36 med glasfiberkaross. I Australien finns flera mycket duktiga karosstillverkare.
Bel Air från 1955 som troligtvis har konverterats från vänsterstyrd till högerstyrd. Jag vet faktiskt inte om Chevrolet byggde några högerstyrda bilar. Någon som har information om detta? Maila mig isåfall så gör vi ett tillägg.
Pickups eller UTE som man kallar dem här är mycket populära. Här en -28 Roadster från -32  med kompressor

Första årgången av Thunderbird, 1955 med Melbourne i bakgrunden!

En mycket trevlig Cadillac De ville från 1965.

Williamstown och Melbourne ligger i bukten så man ser centrum från hamnen i Williamstown. Kolla in piratskeppet i bakgrunden!