HÄLLEFORS NOSTALGIDAGAR 27-29 JUNI 2014

 

Av Sören Fjellstedt
Vi kommer besöka några av de olika händelser som sker ute i landet detta år som berör vår USA bils hobby. Vi berättar lite om det här på usabil.nu och hoppas få möta några av Er som skriver och/eller annonserar på usabil.nu. Dom stora träffarna lyfts fram på alla olika sätt på massor av ställen medans dom små undanskymda nästan inte syns alls men som påminner så oerhört om bilträffarna i början av 80 talet. Välkommen!
 

Historia
Hällefors Bilcenter tillsammans med bygdens bilguru Sune Ståhl startade en liten bilträff år 2006 och ur detta har träffen Hällefors Nostalgidagar utvecklats.
 
HÄLLEFORS KORT FAKTA
I Västmanlands Landskap i Örebro Läns Nord västra hörn hittar vi det lilla bruks samhället Hällefors. Här bor idag c 4500 personer och likt en småstad/samhälle så känner alla alla och det man inte vet om sig själv, det vet grannen.
Det är det som är lite av härligheten med att bo i ett litet samhälle, nämligen närhet och känsla till natur och varandra.

Kommer man hit bli inte förvånad om du blir inbjuden i en trädgård på en kopp kaffe eller på helgen en sup! Här har många små dansband spelat både för första och sista gången men stoltast är nog bygdens folk över Nationalhjälten Torgny Mogren

HÄLLEFORS NOSTALGIDAGAR FREDAG - SÖNDAG 27-29 JUNI

Familjefesten pågår Fredag tom Söndag och är en helg för hela familjen.

En del bilar som kommer körandes till de små bilträffarna kan man inte
se på de stora träffarna för bilarna lämnar aldrig bygden.
En del av bilarna i Hällefors i helgen har inte lämnat hembygden på 20 år.
Åk dit njut av lokala försäljare kringresande Tivoli men främst av Hälleforsborna som är som trevligast och bäst hemma i Hällefors. Kolla in allt som händer på http://www.nostalgidagar.se/

Men vi riktar in oss på Lördagen den 28 juni 2014 och då öppnar bilträffen klockan 09:00 och har flera hållpunkter under dagen med olika uppträdanden där
Moped Cruising är något vi är extra nyfiken på. Moped Crusingen är mellan klockan 10:00 och 14:00.
 
Klockan 16:00 är det prisutdelning där de finast bilarna får pris. Men det tar inte slut där utan klockan 18:00 är det Cruising på byn. Cruisingen brukar rullar på vilket gör det extra roligt.
För de som gillar att rocka kommer Lördagskvällen verkligen bli grädde på moset.
Det blir storfest i Folkparken 19:00-01:00. Brolle Rock n Roll Tour spelar i den lokalt världsberömda Folkparken Krokborn. Här kommer det rocka så taket lyfter.

Det finns även ett Tivoli och en liten trevlig marknad.
Här är en del av vagnparken som visas i helgen och just dessa bilar har bygdens kanske största bilentusiast Mr Edsel Sune Ståhl.
Han gillar bara produkter från Ford Motor Company! Kolla in hans hemsida www.mredsel.se/
Hällefors från ovan är inte så märkvärdigt men när du kommer ner bland folket människorna det är då du marker skillnaden mellan folk från
Storstan och FOLK från Landet. Här är människor mer människor. Åk hit i helgen och pröva själv träffa riktiga människor på hemmaplan.
AVSTÅND TILL HÄLLEFORS FRÅN
Kopparberg 5 mil
Karlstad 10 mil
Mora 19 mil
Örebro 7 mil
Filipstad 4 mil
Så Hällefors är nästan exakt mitt i Världen denna helg så varmt välkommen till Hällefors till helgen hälsar arrangörerna.

BOENDE
Finns en mängd olika ställen gå in på www.hellefors.se/  här finns förslag på Hotell, Camping och B&B mm.
I Hällefors kommer allt vackert som finns i närområdet vara inne i Hällefors på Lördag, bilar, mopeder, lastbilar ja tom vackra flickor från Bergslagen
Säkert kommer nån lastbil från någon närliggande jordbruk komma med blommor, jordgubbar och hembakt bröd som då går å köpa på marknaden.
Vill man uppleva drag fest och skojiga upptåg i Hällefors är det helt klart i helgen man ska vara där.
VÄLKOMMEN HÄLSAR ALLA I HÄLLEFORS