Veckans salubil

 

 
Av Sören Fjellstedt
Usabil.nu kommer nästan varje vecka att lyfta fram en av annonserna i syfte att hjälpa säljaren att få så god marknadsföring som möjligt.
Vi kommer ta fram all intressant data som vi tror både säljare och köpare har ett intresse och glädje av. Vi bedömer inte skick och kvalitet utan visar bara det positiva/intressanta om försäljningsobjektet. Den som är intresserad köpare får sen kontakta säljaren och utföra de kontroller denne anser vara nödvändiga.

Vi på Usabil.nu önskar både köpare och säljare lycka till och hoppas samtidigt denna information är till glädje för de som bara tittar på annonser också och egentligen inte är intresserad av att göra affär.
Denna veckas annonsbil är

Chevrolet Bel Air Two-Door Hardtop Sport Coupe 6P 1957

Här är den populäraste bilen för svenska usabils entusiaster.
Vi är måna som drömt om att äga en alldeles egen Chevrolet 1957 och nu har du chansen att få köpa en och nu till och med av den populäraste modellen Bel Air 2dr Hardtop Sport Coupe.

Chevrolets största succé någonsin är Chevrolet 1955 och 1956 samt 1957 även kallad Tri-Chevy eller Chevy 567 alt Tri-five.

Dessa tre år var det många likheter både i uppbyggnad och storlek. Man tillverkade otroliga mängder Chevrolet under dessa år och kom att bli tom mer populär som begagnad än som ny!

Är också en av de mest omskrivna bilar så oavsett vad som skrivs här är det redan någon skrivit det. Själv har jag aldrig sett mig som Astronaut, Formel Ett förare eller ägare av en Chevrolet 1957. Men en dag så stod jag där och blev erbjuden en Bel Air 1957. Jag fick tömma alla konton och tom låna en slant men jag kan stolt säga att jag har varit ägare av en Chevrolet Bel Air 1957. Mitt nästa projekt får nog bli att åka till månen…..
Åren 1955, 1956 och 1957 hade Chevrolet samma modellserie på sina bilar. Man ändrade dock grill, fenor osv. så det är lätt att skilja de olika åren åt.
Chevrolet 1957 släpptes till försäljning i Oktober 1956 och den marknadsfördes i tre olika modellserier i sju karosseriutföranden där den billigaste modellen heter
One Fifty, mellanmodellen heter Two Ten samt lyxmodellen heter Bel Air. Dessa tre modeller kom i USA att tillverkas på elva olika fabriker i ca 1,45 miljoner enheter.

Sen tillverkade man även Chevrolet i många andra länder, eller rättare saght hade monteringsfabriker, bland annat i Danmark, Sverige, Canada med flera.
Hur många det blev där har jag inga uppgifter om.

I Sverige finns det idag ungefär 800 bilar av Chevrolets tre olika modeller 1957 där nästan alla är tillverkade i USA. De är spridda över landet men vi hittar ungefär 70 bilar i Stockholmsområdet sen kan vi nämna Jönköping 13, Karlstad 16, Västerås 15, Borlänge-Falun 25, Göteborg 10 och sen hittar vi minst en i de flesta andra orter från norr till Söder. Men de flesta ser man inte för många Chevrolet 1957 är avställda undangömda.
Men många i vårt land är drömmare och om din dröm är Chevrolet Bel Air Sport Coupe 1957 så passa på det lär dröja innan du hittar en till salu igen.


Ibland säger bilder mer än tusen ord och efter att tittat ett tag på dessa bilder finns inget att skriva.

Renoverad Chevrolet 350 och 4vxl manuell gör den till potent bil som är rolig att köra

Framstolar är inte original som ni ser
Väldigt enkelt i bagage och i coupe men här finns nytillverkat att köpa om man vill byta, färg eller stil.

SÄLJAREN BERÄTTAR


Jag har stort intresse både för bilar och hästar och jobbar med att tämja hästar. Varje vinter har jag förmånen att jobba ett tag i USA och när jag var i USA ett år och jobbade med hästar för ett tag sedan så hitta jag denna bil som jag inte kunde motstå så den köptes och kördes med sedan togs den hem och den är i gott skick ring mig så berättar jag mer!

Se även www.quarterhillranch.com

Med vänlig hälsning Styrbjörn

Finns bilen kvar så hittar du den här:

http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=110312

 

Här ser du alla nio kaross utföranden som erbjöds av Chevrolet 1957, vilken tycker Du är snyggast?
Ibland får man uppfattningen att Chevrolet inte visste om nya Chevrolet 1957 var snyggare framifrån eller bakifrån.
Jag tycker den är snyggast fram/bak/Framifrån…..
Måste varit enkelt att sälja en så vacker bil.
Kolla in, provkör och köp! Enkel slogan säljer!
History of the 1957 Chevy BelAir

KALL FAKTA: Chevrolet Bel Air Two-Door Hardtop Sport Coupe 6P 1957


Vikt när den i basutförande lämnade fabriken 1956 utan vätskor enligt tillverkarens uppgifter: 1485 kilo
Hjulbas 292,1 cm
Bredd 187,7 cm
Längd 508,0 cm
Ram med lös kaross
Fram fyra länkarmar med lösa spiralfjädrar
Fjädring bak bladfjädrar
Original var det Chevrolet V8:a 265 Kubiktum som gav162HP vid 4400 RPM
Standard växellåda är 3växlad manuell men som option fanns overdive eller automat.
Bakhjulsdrift stel bakaxel

Bilprovningen:
2013-10-30 Besiktigad utan anmärkning
Besiktigad tom 2015-11-01

Fanns motorer från den raka sexan på 140 hästkrafter till den kända insprutningsmotor på 283 kubiktum som gav imponerande 1 hästkraft per kubiktum
Chevrolet 1957 användes som ny oftast som familjebil och numera kanske som familjeraggarbil men har genom åren haft framgångar som polisbil, stockcar race bil, nascarbil, dragracingbil och vad du gör med din om du köper den är upp till Dig!
Långfilm om en cab med fuel injected vilket är mycket ovanligt.