Veckans salubil

 

 
Av Sören Fjellstedt
Usabil.nu kommer varje vecka att lyfta fram en av annonserna i syfte att hjälpa säljaren att få så god marknadsföring som möjligt. Vi kommer ta fram de data som vi tror kan vara intressant för dig som läser artiklar på usabil.nu men främst för att hjälpa annonsören att sälja bilen på bästa sätt. Vad vi hittar kommer från och med nu skilja sig från vecka till vecka, dels för att få artiklarna så intressanta som möjligt men också för att de ska bli enklare att skriva. Vi förstår det är bättre att Veckans Salubil kommer varje vecka istället för som nu, då och då. Vi bedömer inte skick och kvalitet utan visar bara det positiva/intressanta om försäljningsobjektet. Den som är intresserad köpare får sen kontakta säljaren och utföra de kontroller denne anser vara nödvändiga.
Vi på Usabil.nu önskar både köpare och säljare lycka till och hoppas samtidigt denna information är till glädje för de som bara tittar på annonser också och egentligen inte är intresserad av att göra affär.
Denna veckas annonsbil är

Oldsmobile Ninety Eight Two-Door Convertible 6P 1968Oldsmobile grundades den 31 Augusti 1897 och Bilmärket avvecklades slutligen den 28 April 2004.

Oldsmobile var under många år först med alla nyheter hos GM koncernen. Man använde fabrikatet till att testa nya produkter och nya modeller.

Oldsmobilefolket var mer öppna på nyheter än andra därför är det inte underligt att Oldsmobile var först inom GM med bland annat Automatlåda, Hardtop och även framhjulsdrift.

 

Sveriges idag äldsta registrerade Amerikabyggda fordon är en Oldsmobile årsmodell 1902. I Sverige finns det några få från början av 1900 talet men sedan 1928 finns det minst en Oldsmobile av varje tillverkad årsmodell fram till 2004
Oldsmobile lyckades som årsmodell 1968 sälja 562.459 bilar och intog en sjunde plats på USA:s topplista över försålda bilar strax efter den jämnbördigt i försäljningssiffror konkurrenten Dodge
Röd lång snygg cab, ja bättre än så här blir det inte en varm sommardag i en månad snart i vår framtid….
1968 var Oldsmobiles Top of The line i storlek var utan tvivel Ninety Eight serien och den dyraste i den serien var den som nu erbjuds som veckans salubil. Oldsmobile marknadsförde sig som både young (ung) Youngmobile och för de äldre Old (gammal) Oldsmobile.
Märket som skulle passa alla oavsett syn på livet eller ålder.
 
Den här bilen kostade 4729 när den lämnade Oldsmobiles sammansättningsfabrik i Lansing Michigan. Nästan alla lyxiga Oldsmobile 1968 tillverkades i Lansing som var Oldsmobiles huvudfabrik lite nordväst om Detroit.

Av de som är registrerade idag så kom de första år 1977
Under sjuttiotalet kom det två exemplar
Under åttiotalet kom det fyra exemplar
Under nittiotalet kom det ett exemplar
Under 00 talet kom det 14 exemplar
Under 10 talet har hitintills nio nya kommit

Så idag finns det totalt 30 exemplar registrerade i Sverige av exakt denna modell och den som är till salu nu ser riktigt trevlig ut.

De 30 som finns registrerade finns idag från Saxtorp i Söder till Älandsbro i norr och visst skulle just den här passa i din hemstad på din garageuppfart.

Snygg inredning. Be säljaren sända fler bilder eller
åk och titta in den fina bilen.

Visar reklam från 1968 och det visar att Oldsmobile 1968 passar både ung och gammal trevlig info film

KALL FAKTA: Oldsmobile Ninety Eight Two-Door Convertible 6P 1968


Vikt när den i basutförande lämnade fabriken 1972 utan vätskor enligt tillverkarens uppgifter: 2213,6 kilo
Hjulbas 320,0 cm
Bredd 203,2 cm
Längd 568,2 cm
Ram med lös kaross
Fram fyra länkarmar med lösa spiralfjädrar
Fjädring bak spiralfjädrar
Original var det Oldsmobile V8:a 455 Kubiktum som gav 365HP vid 4600 RP
Växellåda är TH400 3växlad automat.
Bakhjulsdrift
Stel bakaxel

Bilprovningen:
2014-09-19 Besiktigad utan anmärkning
Besiktigad tom 2016-10-01

SÄLJAREN BERÄTTAR

Köpte bilen av en polare som tagit den från USA för några år sedan så jag är första ägaren i Sverige och den har under de två år jag ägt bilen gått som ett urverk och som pricken över i så besiktigades den utan anmärkning i September med suffletten nedfälld.
Vill ni veta nått ring eller mail,a kan eventuellt vara intresserad av byte om du har nått kul.
I övrigt ser bilen väldigt trevlig ut för pengarna men åk dit så får du veta om den passar dig och dina behov.

Finns bilen kvar så hittar du den här:
http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=110446
 
Enda full size GM bilen från 1968 som både var lyxig och sportig. Har både sex vägs elsoffa, Tilt och Teleskopratt,
men även runda mätare vilken stärker intrycket att passa både gammal å ung.
Tycker Du veckans salubil är för dyr så får du nog leta efter ett ladfynd likt den på denna film men då har du också jobb år framöver i garaget.
Alla olika modeller Oldsmobile sålde 1968