Veckans salubil

 

 
Av Sören Fjellstedt
Usabil.nu kommer varje vecka att lyfta fram en av annonserna i syfte att hjälpa säljaren att få så god marknadsföring som möjligt. Vi kommer ta fram de data som vi tror kan vara intressant för dig som läser artiklar på usabil.nu men främst för att hjälpa annonsören att sälja bilen på bästa sätt. Vad vi hittar kommer från och med nu skilja sig från vecka till vecka, dels för att få artiklarna så intressanta som möjligt men också för att de ska bli enklare att skriva. Vi förstår det är bättre att Veckans Salubil kommer varje vecka istället för som nu, då och då. Vi bedömer inte skick och kvalitet utan visar bara det positiva/intressanta om försäljningsobjektet. Den som är intresserad köpare får sen kontakta säljaren och utföra de kontroller denne anser vara nödvändiga.
Vi på Usabil.nu önskar både köpare och säljare lycka till och hoppas samtidigt denna information är till glädje för de som bara tittar på annonser också och egentligen inte är intresserad av att göra affär.
Denna veckas annonsbil är

Cadillac De Ville two-Door Convertible 6P 1970

Cadillac grundades år 1902 och första årsmodellen som tillverkades var år 1903. Intressant är att de första åren fanns det bara i öppet utförande och första året Cadillac erbjöd sina köpare riktigt tak var året 1910.

I Sverige är den äldsta Cadillacen av årsmodell 1905.
I ”modern” tappning finns det Cadillacs i öppet utförande alla år det tillverkats from år 1941.

Första åren fanns Convertible bara att köpa i Serie 62 och from 1953 i Eldorado. Den första De Ville cabben släpptes först år 1965 som egen modell ”De Ville Serie 63”

From 1965 är detta en mycket populär och 1970 en av de mest populära i Sverige av alla stora GM Cabbar

Fredagen den 18 September 1969 visades Cadillacs alla modeller för årsmodell 1970 för första gången och det lär inte gjorts några stora förvånade uttryck den dagen då 1970 är väldigt lik årsmodell 1969. Men Cadillac sålde bra av alla årsmodell 1970 och när de räknade ihop alla försålda Cadillac årsmodell fann man 238.745 sålda bilar. Med detta antal nådde man all time high (då mest tillverkade Cadillacs under en årsmodell)
Under rekordåret sålde man 15 172 exemplar av De Ville Convertible.

Av de som finns med nummerskyltar i Sverige idag har ingen registrerats här som ny, man fick vänta 5,5 år till onsdagen den 4 Juni 1975 innan någon sådan ståtlig convertible registrerades i vårt land. Men sen har det rullat på och de finns i princip på alla orter från Smygehuk i Söder till Treriksröset i norr. Hur många det är och vilka färg samt var de hör hemma kommer vi berätta på usabils anslagstavla under en gissningstävling. Välkommen att gissa där!
För övrigt är årsmodell 1970 sista årsmodellen någonsin där Cadillac skulle erbjuda sina köpare en öppen bil i serien De Ville, ett sånt faktum borde göra bilen mer intressantAlla Cadillac 1970 Conv som finns i Sverige kommer från USA och den här kommer från västkusten staden Seattle i delstaten Washington.
Här är några bilder innan den skeppades hem
KALL FAKTA:Cadillac De Ville Two-Door Convertible 6P 1970


Vikt när den i basutförande lämnade fabriken 1970 utan vätskor enligt tillverkarens uppgifter: 2113,8 kilo
Hjulbas 320,8 cm
Bredd 202,9 cm
Längd 571,5 cm
Ram med lös kaross
Fram fyra länkarmar med lösa spiralfjädrar
Fjädring bak spiralfjädrar
Original var det Cadillac V8:a 472 Kubiktum som gav 375HP vid 4400 RP
Växellåda är TH400 3växlad automat.
Bakhjulsdrift
Stel bakaxel

Bilprovningen:
2014-11-14 Besiktigad utan anmärkning
Besiktigad tom 2016-12-01

Här står bilen och väntar på dig och dina pengar och efter du betalt är det bara att invänta sommaren som kommer nästa år också!
Och då precis som alla år tidigare lär det vara svårt att få tag i en fin Full Size Cab


SÄLJAREN BERÄTTAR

Har passerat 50 år men har alltid gillat usabilar. I början av -80 talet köpte jag min första usabil och när jag för ungefär ett år sedan fick nys om denna bil i Seattle som ett äldre par skulle sälja kunde jag inte hindra mitt habegär och affär gjordes med hjälp av Bert Jansson Hot Rod Export i Lacey. Bilen är nybesiktigad utan anmärkning och den går och fungerar kanon. Värmen lär räcka för att köra den hela vägen till Kiruna om du så vill göra det!
Funderar du över nått är det bara att höra av dig

Med vänlig hälsning Janne.

Finns bilen kvar hittar du den här    http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=110405
 

Här en kille som spenderat massor på en renovering, visar hur fin en De Ville 1970 kan vara….. Helt underbart trevlig är den redan som orenoverad….

Här i den fina inredbningen finns plats för minst sex personer

Motorutrymme och bagageutrymme ser också prydligt ut, det blir under en eventuell köpare får krypa å kontrollera ordentligt.
I annonser över hela USA marknadsfördes Cadillac 1970 i slutet av 1969 som bilen som redan nu kunde ge köparna 70 talets lyxiga känsla
I Försäljningsbroschyren visades Cadillacs finaste bilar och en av de finaste var en De Ville Convertible