Veckans salubil

 

 
Av Sören Fjellstedt
Usabil.nu kommer varje vecka att lyfta fram en av annonserna i syfte att hjälpa säljaren att få så god marknadsföring som möjligt. Vi kommer ta fram de data som vi tror kan vara intressant för dig som läser artiklar på usabil.nu men främst för att hjälpa annonsören att sälja bilen på bästa sätt. Vad vi hittar kommer från och med nu skilja sig från vecka till vecka, dels för att få artiklarna så intressanta som möjligt men också för att de ska bli enklare att skriva. Vi förstår det är bättre att Veckans Salubil kommer varje vecka istället för som nu, då och då. Vi bedömer inte skick och kvalitet utan visar bara det positiva/intressanta om försäljningsobjektet. Den som är intresserad köpare får sen kontakta säljaren och utföra de kontroller denne anser vara nödvändiga.
Vi på Usabil.nu önskar både köpare och säljare lycka till och hoppas samtidigt denna information är till glädje för de som bara tittar på annonser också och egentligen inte är intresserad av att göra affär.
Denna veckas annonsbil

Buick Wildcat Custom Two-Door Convertible 6P 1966


Det sägs att lättast att sälja idag är fyra dörrarsbilar men
vi som varit med länge vet att inget går upp mot en härlig Convertible .

Du som söker en fin fullsize cab bör titta på den här lite extra för visst är det en snygg bil och modell som är i storleken större än Impala men mindre än Bonneville. Men lite lyxigare än de båda.
 
Buick intog en sjunde plats på USA:s försäljningslista för år 1966 med sina 533 870 byggda vagnar för årsmodellen.
Den här vagnen var den näst dyraste Cabben med sitt pris på 3701 USD och tillverkades i endast 2790 exemplar

Röd ny lack ny cabb perfekt krom spikrak kaross enda bekymret är att hitta pengarna för betalning annars är de bara å köra på!
Snygg vacker Clean och rakt igenom original tom navkapslarna.


Vår bil är tillverkad i Kansas City Kansas rätt så tidigt på produktionsåret som bil nummer 15089 på Buicks produktionsband

I Sverige finns inkl denna tidigare 21 exemplar. Av dessa 21 kom den första en Ljusgul. till Sverige Tisdagen den 13 April 1982 och det är troligt en bra bil för 1984 rullar den i Skövde med samma ägare sen har det fyllts på nästan varje år. Torsdagen den 19 Juni 2014 kom den senaste och det är en Blå som sedan dess rullar i Solna

Men om det är Du som får fälla Cabben den kommande Sommaren får du nog skynda dig för finns den kvar hittar Du den här: http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=111444

 

Snygg inredning helt ny tom instrumentbräda, sköter man denna inredning/cabb är det perfekt i minst 20 år…..

KALL FAKTA: Buick Wildcat Custom Two-Door Convertible 6P 1966


Vikt när den i basutförande lämnade fabriken 1966 utan vätskor enligt tillverkarens uppgifter: 1850,2 kilo
Hjulbas 320,0 cm
Bredd 203,2 cm
Längd 559,1 cm
Ram med lös kaross
Fram fyra länkarmar med lösa spiralfjädrar
Fjädring bak spiralfjädrar
Motorn är en Buick Nailhead V8:a 401 Kubiktum som gav 325HP vid 4800 RPM
Växellåda är TH400 3växlad automat.
Bakhjulsdrift
Stel bakaxel upphängd i fyra länkarmar

Bilprovningen:
2013-08-16 Besiktigad utan anmärkning
Besiktigad tom 2015-09-01


Visar film om en likadan tidigare till salu i USA men nu såld
Här är när sista pussel bitarna läggs med motivet perfekt Sommarbil med plats för sex


 

 

 

SÄLJAREN BERÄTTAR

Köpte bilen på annons för tre år sedan Då Jag gillade modellen skarpt och länge drömt om att äga en fin Convertible. Bilen behövde lite renovering så jag gick igenom karossen totalt och la en ny snygg lackering.
Samtidigt fick det bli ny inredning och som krona på verket ny sufflett och nytt Krom. Bilen är nu absolut rostfri och allt är i princip perfekt.

Min största anledning till försäljning är att mitt garage är exakt 5 cm bredare och 5cm längre än bilen. Det är med hjärtat i halsgropen man kör in och ut i garaget och jag vill inte riskera skada den fina bilen och inte vill jag ha den ute under öppen himmel heller så det får bli en sommar utan bil sen får vi se om jag bygger ut garaget eller köper mindre bil.

Har ju ändå fått en underbar sommar med bilen och jag hoppas någon annan får lika roligt som vi haft!

Buicks stora modeller Le Sabre och Electra delade mycket med Wildcat bland annat instrumentbrädan. Men Wildcat är sportvagnen i den här familjen….

Här en nästan likadan fast med GS option kolla hur fin den är helt otroligt vacker………
Under karossen är det en stadig Ram som ger stadig trevliga rörelser både på motorväg å grusväg
En vacker bil är Vacker från alla sidor precis som en Vacker Kvinna man kan titta i timmar å får aldrig nog…..