Veckans salubil

 

 
Av Sören Fjellstedt
Usabil.nu kommer varje vecka att lyfta fram en av annonserna i syfte att hjälpa säljaren att få så god marknadsföring som möjligt. Vi kommer ta fram de data som vi tror kan vara intressant för dig som läser artiklar på usabil.nu men främst för att hjälpa annonsören att sälja bilen på bästa sätt. Vad vi hittar kommer från och med nu skilja sig från vecka till vecka, dels för att få artiklarna så intressanta som möjligt men också för att de ska bli enklare att skriva. Vi förstår det är bättre att Veckans Salubil kommer varje vecka istället för som nu, då och då. Vi bedömer inte skick och kvalitet utan visar bara det positiva/intressanta om försäljningsobjektet. Den som är intresserad köpare får sen kontakta säljaren och utföra de kontroller denne anser vara nödvändiga.
Vi på Usabil.nu önskar både köpare och säljare lycka till och hoppas samtidigt denna information är till glädje för de som bara tittar på annonser också och egentligen inte är intresserad av att göra affär.
Denna veckas annonsbil

Dodge Dart 270 Two-Door Convertible 5P 1965


Vi som är lite äldre i bilentusiast gänget (50+) drömde många gånger om Dodge Dart GT 1965 2dr Hardtop Coupe. Och alla städer med några usa bilar hade minst en sådan och så såg man någon fyra dörrars stolpe då och då men GT Coupen var en våt dröm. Man visste inte ens om att det fanns en Convertible modell.

Dodge pumpade ut hela 489065 personbilar som årsmodell 1965 som tillverkades i sju olika sammansättningsfabriker i USA.

Det gjorde att det man intog sjunde placeringen i USA försäljningslista

Cabben uppe eller nere spelar inte så stor roll, bilen är fin i alla vinklar och en skön känsla när håret fladdrar i fartvinden.

Dodge Dart såldes i tre olika serier 170 och 270 samt GT och två av dessa serier gick att få i Convertible utförande den dyra GT och mellanmodellen 270.

Dart 270 1965 tillverkades i totalt 62800 varav 52900 rustades med rak sexa från fabrik och 9900 rustades med V8:a (hur många Convertible finns ingen uppgift om

Veckans Salubil tillverkades i Los Angeles och nuvarande ägaren hittade den i
Los Angeles så den här bilen har nog haft ett bra liv och det finns troligt hur mycket som helst kvar att ta från den bilen.

I Sverige finns innan denna bara en Dart 270 Convertible med V8:a från 1965 och det är en ljusblå som rullar i Stigtomta. det finns ytterligare en i modellserie 270 med 6 cylindrig motor.

Dodge Dart GT Convertible finns sedan det tre stycken registrerade i Sverige, en med V 8 från fabrik och två med sexa från fabrik.

Kort sagt är detta helt klart en av den mest ovanliga cab modellen du kan få i Sverige

Men om det är Du som får fälla Cabben den kommande sommaren får du skynda dig. Finns bilen kvar hittar du den här.
http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=111612

 

SÄLJAREN BERÄTTAR


Var och hälsade på min frus släktingar och mina goda vänner i Los Angeles när jag fick se den här fräna bilen. Jag kunde inte låta bli då bilen både gick och fungerade finfint. Såg mig själv glida omkring hemma i Lidköping med cabben nere….. men när bilen kom hem efter några så förstod jag att jag har en bil för mycket och då måste bilen som står på billyften säljas…..

Inredningen är helt ny i två olika fina blå kulörer gör bilen extra Trevlig!Helt original men allt uppmålat motorutrymme med bränslesnåla
V8:an på 273 kubiktum som mullrar finfint
Företaget O.R Mitchell i San Antonio California sålde bilen ny 1965
efter att Dodge fabrik i Los Angeles satt ihop den,
kanske har den aldrig lämnat California förrän nu.

Emblemen berättar att det är en Dodge Dart 270 med V8:a och
klassiska guldstjärnan visade alla diskret på höger framskärm
att Dodgen hade V8;a Original under huven


KALL FAKTA:
Dodge Dart 270 Two-Door Convertible 5P 1965

Vikt när den i basutförande lämnade fabriken 1965 utan vätskor enligt tillverkarens uppgifter: 1335,9 kilo
Hjulbas 281,9 cm

Bredd 177,3 cm
Längd 498,9 cm
Självbärande kaross
Fram två länkarmar med Torisionstavar
Fjädring bak Bladfjädrar
Motorn är en Dodge V8:a 273 Kubiktum som gav 180HP vid 4200 RPM
Växellåda är 904 3växlad automat.
Bakhjulsdrift stel bakaxel
Bilprovningen:
2015-04-23 Besiktigad med ojämn bromsverkan men kommer fixas och besiktigas innan bilen hämtas
Besiktigad tom 2017-06-01 (när bilen ombesiktigas)

Go Dodge Go fin reklamfilm när bilarna var som fränast
Fungerar Backlamporna är det ofta en bra bil, åk till Lidköping provkör och känn om det är en bra bil, Vi tror det!

Stolt visade man i påkostade broschyrer hur stor och Bra Dodge Dart 1965 var och vilken utrustning man kunde välja till den sagolika vagnen från Dodge!
Här en nästan likadan som såldes i USA för en stund sedan