Veckans salubil

 

 
Av Sören Fjellstedt
Usabil.nu kommer varje vecka att lyfta fram en av annonserna i syfte att hjälpa säljaren att få så god marknadsföring som möjligt. Vi kommer ta fram de data som vi tror kan vara intressant för dig som läser artiklar på usabil.nu men främst för att hjälpa annonsören att sälja bilen på bästa sätt. Vad vi hittar kommer från och med nu skilja sig från vecka till vecka, dels för att få artiklarna så intressanta som möjligt men också för att de ska bli enklare att skriva. Vi förstår det är bättre att Veckans Salubil kommer varje vecka istället för som nu, då och då. Vi bedömer inte skick och kvalitet utan visar bara det positiva/intressanta om försäljningsobjektet. Den som är intresserad köpare får sen kontakta säljaren och utföra de kontroller denne anser vara nödvändiga.
Vi på Usabil.nu önskar både köpare och säljare lycka till och hoppas samtidigt denna information är till glädje för de som bara tittar på annonser också och egentligen inte är intresserad av att göra affär.
Denna veckas annonsbil

De Soto Adventurer Two-Door Hardtop Coupe 6P 1957

Veckans salubil är ingen dussinbil utan en bil som har många historiska detaljer men främst räknas 1957 av De Soto vänner som den vackraste årsmodeller av alla De Soto som tillverkades.

Vi är många som verkligen gillar De Soto 1957.
De Soto 1957 fyra olika serier där denna salubil ingår i den dyraste som är Adventurer och här sparades inte på krutet som första biltillverkare i världen levererades en standardbil med lika många hästkrafter som kubiktum.

Bilens standardmotor är en V8a med Hemifäriska förbränningsrum som ger 345 hästkrafter vid 5200 RPM som kramas ur den 345 kubiktum stora motorn med stor hjälp av dubbla fyrportsförgasare.
Den här bilen har allt du kan drömma om skönhet snabbhet och popularitet.

Har du pengar och vill göra en investering i något som ger dig glädje igen och igen och igen. Ring då ägaren och gör upp om tid plats och vars ni ska mötas så kommer du vara den som styr in den finaste bilen på nästa bilträff du besöker.

Instrumenteringen är också helt perfekt och det mest udda är hastighetsmätaren är graderad till 150 mile/H vilket motsvarar drygt 240km/h så om
du letar en sportbil så är kanske denna bil ett alternativ. På internet finns flera historier som vittnar om resor snabbare än 230km/h i denna typ av bil.

Adventurer Coupe lyckades De Soto sälja 1650 exemplar av 1957 och alla hade samma inredning men utvändigt fanns tre färgval Surf White och Adventurer Gold samt Black där den svarta och vita hade dekor av Adventurer Gold och den Guldfärgade dekor av Surf White. Denna bil har Surf White over Adventurer Gold
I Sverige finns idag elva exemplar registrerade och det är troligt att detta är den finaste. Mätarställningen är strax 40000 miles och vi gissar att den inte rullat mer sedan den lämnade fabriken i Detroit Michigan för 58 år sedan år 1957.
 

Om just Du ska få bli nästa ägare på denna fina bil skynda dig klicka på länken för att se om den är kvar för när nån faller för bilen är den borta och det lär dröja innan ett nytt lika fint exemplar kommer på marknaden….
http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=112548

 

Ägaren är medlem i National De Soto Club i USA och givetvis följer skyltramar med om du som köpare också blir medlem i klubben.
SÄLJAREN BERÄTTAR


Hej här är lite info om min fina bil vilket som är nästan som i annonsen:
Helrenoverad bil som aldrig varit svetsad. Motor 345 ci Hemi på 345 hkr dubbla fyrportare, dubbla backspeglar, dubbla antenner, el fönsterhissar, el soffa, servostyrning, servobromsar, ekerfälgar mm. Original fälgar med guld navkapslarna finns också med. Nytt gel batteri i original utseende.
Mycket fin och ovanlig bil tillverkad i endast 1650 exemplar finns inte många kvar. Säljer den för att ge plats för nytt projekt i vårt garage.
Du som vet vad vi snackar om för bil och är seriös RINGER jag svarar…. Har kontakter som kan leverera den hem till ditt garage men bilen är rolig att köra och jag kan hämta på flygplatsen i Luleå.

KALL FAKTA:

De Soto Adventurer Two-Door Hardtop Coupe 6P 1957
Tillverkades I hela 1650 exemplar i detta utförande 1957 det finns ytterligare 10 st tidigare i vårt land men det här är troligt den i bästa kondition.
Vikt när den i basutförande lämnade fabriken 1957 utan vätskor enligt tillverkarens uppgifter: 1435,5 kilo
Hjulbas 3200 mm
Bredd 1986 mm
Längd 5390 mm
Ram med lös kaross
Fram fyra länkarmar med Torisions stavar som fjädring
Fjädring bak Bladfjädrar
Motorn är en De Soto Fireflite Hemi V8:a på 345 Kubiktum som ger 345 HP vid 5200 RPM
Växellåda är tre växlad Torqueflite Automat
Bakhjulsdrift stel bakaxel

Bilprovningen:
2015-07-14 Besiktigad utan anmärkning
Besiktigad tom 1 Augusti 2017.

Chrysler Corporation visste man hade nått nytt exklusivt trevligt att komma med tom 1957 årsmodell så här såg
det ut i TV rutan hösten 1956 i USA. Då var Chrysler ledande i Styling & Ledership.
Här är en bil som är attraktiv för de flesta och det är svårt att se från vilken sida som denna bil är vackrast.
Dubbla antenner där den ena är kopplad till radion och den andra är en dummy, precis som när den lämna fabriken.
Dubbla avgasutsläpp i stötfångaren som avsiktligt inte används för att skydda kromet. Av alla vackra sidor denna bil har är nog denna den vackraste..
Allt krom är nykromat och alla emblem Guldförgyllda här pratar vi om en riktig Golden Adventurer.
Man jobbade in i kaklet med design för 1957 års De Soto, därför finns det i dag sparsamt med gamla reklambroschyrer.
Men om du gillar det Du ser åk upp till Piteå så får du äkta vara!!
För två år sedan såldes en nästan likadan i USA och givetvis såldes den inom ett par månader
och den lär det dröja innan den blir till salu igen men då till ett högre pris