Renovera eller bygga en ny Classic Chevy?

Av Anders Dahlgren
Anders Dahlgren driver Door2Door Carbroker sedan 2004. Företaget hjälper kunder att köpa bil i USA, allt från att leta bil till att sköta  betalning och import. 
Alla kan idag leta bil på internet, men hur gör man sedan? Door2Door inspekterar bilar på plats över hela USA och ombesörjer garanterat säkra betalningsförmedlingar personligen då även bilens dokument och serienummer kontrolleras och säkras. Företaget är svenskt men även registrerat att bedriva verksamhet i USA och har två amerikanska banker vilket underlättar betalningarna både för köpare och säljare. 
Genom åren har det blivit hundratals bilköp i trettioåtta delstater. - Jag har varit med om de flesta situationer som man kan träffa på vid bilköp i USA. 
Jag har träffat "little old lady", ni vet hon som endast kört till kyrkan på söndagar (och även deras sonsöner som påstår detta), kört förbi den "bortglömda skroten" många gånger och hjälpt säljarna hitta eller återskapa försvunna ägarbevis ett antal gånger när det blivit dags för affär. Eller varit med om säljare som varken vill lämna ut sitt bankkonto, ta emot en postväxel eller kontanter. 
-"Du kan ju ha tryckt dem själv" som en orolig säljare sa. Men han ville göra affär ändå och hur gör man då? Till slut blev det affär även den gången, säger Anders. 
Anders kommer att berätta lite mer här på usabil.nu om sina resor, möten med säljare, deras bilar samt intressanta platser han sett i USA.  Det finns fortfarande gott om gamla bilar i USA och många väntar på att komma till Sverige. 
Ring 08-6310880 eller 0708-609468  om du vill få hjälp att köpa bil i USA. Du kan även gå in på www.door2door.se

Många företag inom bilhobbyn har startats av entusiaster.
Ett av dem är CARS Inc. i Michigan, som startades 1976. Idag erbjuder de över 30000 renoveringskomponenter till många av de populäraste och coolaste bilar som Chevrolet tillverkat, Bel Air, Impala, Camaro och Chevelle.

Följ med bakom kulisserna! CARS Inc. startades 1976, för trettionio år sedan, av några entusiaster som behövde delar till några Classic Chevy som de jobbade på.

De besökte lokala Chevrolethandlare för att se vad som fortfarande fanns tillgängligt. I många fall hittade de delar på dammiga hyllor som ingen rört på många år. Det visade sig att de olika reservdelsavdelningarna hos handlarna hade väldigt olika lager av delar som kompletterade varandra.

Från början köpte skaparna av CARS Inc.  delar till de egna bilarna, men insåg snart att fler var intresserade av att hitta delar för att renovera äldre bilar och bestämde sig för att köpa upp så mycket som möjligt av handlarnas lager NOS-delar.

Därmed var CARS Inc.  skapat och man började åka runt på marknader som Carlisle i Pennsylvania.

Joe Zidzik på CARS Inc.  visar en dörrsida en
kund skickat in för att få renoverad.

CARS Inc.  har köpt in utrangerade maskiner och verktyg av
GM för att kunna tillverka inredningar till äldre Chevroletbilar.

Verksamheten har sedan länge växt ur den trailer man åkte med de första åren, men CARS Inc.  besöker fortfarande Carlisle och andra marknader i USA.

Verksamheten utvecklades och nästa steg blev att starta egen tillverkning av golvplåtar och andra plåtar som många gånger rostat bort på de gamla bilarna.

Idag, trettionio år senare, erbjuder CARS Inc.  över 30000 olika delar för äldre Chevroletbilar och pickuper. CARS Inc.   är även återförsäljare av Art Morrisons kompletta chassin till Classic Chevy. Det gör det fullt möjligt att bygga en replika av exempelvis en 1957 Chevrolet  Bel Air convertible med ett modernt chassi, drivlina efter eget önskemål, samt en helt ny kaross, inredning, rutor, lister och krom. 

Kvalliten är mycket hög på Cars Inc.


CARS Inc.  har inte bara köpt upp delar och tyger utan även pressverktyg, matriser och symaskiner från GM fabriker för att kunna nytillverka inredningar till äldre Chevrolet.

De har en maskin som sammanfogar vinyl till dörrsidor och säten på samma sätt som under sextio- och sjuttiotalen.
En annan maskin vakum tillverkar armstöd och andra plastdelar och med en maskin kan man pressa mönster i vinylen som då bilarna var nya.

Kunder kan skicka in sina gamla dörrsidor och få dem renoverade och returnerade i nyskick. CARS Inc.  har ett omfattande lager tyger och vinyl som de köpt upp från handlare och originaltillverkare och kan idag erbjuda inredningar till bilar från femtiotalet till det tidiga åttiotalet.

Med åren har en del originalmaterial tagit slut för vissa modeller, i stället erbjuder CARS Inc.  nytillverkade tyger och annat om något av NOS-materialen tagit slut.
Det finns även inredningsmaterial till pickuper för den som behöver det.

CARS Inc.  har numera två anläggningar, en butik i Rochester, Michigan, där även inredningarna tillverkas, samt en anläggning Placentia i Kalifornien.

Med internets hjälp levererar de idag delar och inredningar till 1953-54 Bel Air, 1955-57 Cameo Pickup,
1955-57 Chevy, 1958-72 Impala,

1964-72 Chevelle, Malibu and El Camino, 1962-79 Nova, 1967-76 Camaro, 1970-72 Monte Carlo,

Det finns fortfarande en hel del NOS-tyger och vinyl kvar av det material som fanns hos Chevrolethandlare på sjuttiotalet.

1967-72 Chevy Pickup and the 1971- 72 Blazer and Suburban till Chevroletentusiaster över hela världen.
 
Allt tack vare att några grabbar i Michigan var framsynta när de behövde delar till sina Classic Chevy i mitten av sjuttiotalet.

Du hittar Cars Inc på denna länken om du vill handla av dem.