Över Gränsen!

Av Sören Fjellstedt


Över Gränsen hittar du numera här på Usabil.nu

Under livets gång är det hela tiden år efter år som följer efter varandra.  Det fina är att månaden som kommer vet man inte i förväg hur den skall bli utan vi hoppas att det blir en fin sådan.

Det var nära att jag kom att lämna jordelivet förra månaden då jag med min Pontiac 1965 körde in i en stor älg.
Älgen kom in ca 90 cm i bilen och med en hårsmån klarade jag livhanken. Hela september månad har varit ett evigt knaprande på smärtstillande, därför har jag varit frånvarande på mer än ett sätt. Har nu slutat ta smärtstillande och det är med glädje jag åter en månad får kolla på era importfordon och skriva några rader om dom.
 

 Hur ditt liv ser ut vet jag inte, och man vet aldrig när den stora lyckan eller olyckan kommer. Nu när jag fick möta olyckan förra månaden så vet jag att den månad som kommer, kommer vara min allra bästa på mycket länge. Vi som möts kom ihåg att denna månads glädje beror på att jag får leva å vara med ett tag till.
Har vi inte sets förr hoppas jag vi gör det nu. Under månaden kommer här på usabil nya artiklar om salubilar men också en artikel där jag berättar i bild å text om vad som händer när man kör in i en STOR ÄLG!

Sören Fjellstedt
Chevrolet Impala kom första året 1958 och kom då att tillverkas i Convertible och som denna i Hardtop Coupe utförande.
Hardtop Sport Coupe tillverkades i hela 142592 exemplar med endast några få enstaka hade som Karl-Axels i Fjärås
både 348a och luftfjädring som tillval. Dessutom är den lackerad i Arctic White over Sierra Gold VACKERTVi fick förmånen att göra ett äkthetsintyg för att få regbesiktningen gå smärtfritt till KP Usabil som importerat en jättefin originalbil en
Mercury Montery 1965. Bilen tillverkades för 50 år sedan
i Saint Louis, och är idag i  nästan samma nyskick.
Ovanlig dessutom då detta är den tredje som registreras i
vårt land i exakt detta utförande.

Nils-Olofs fina Buick Century 1958 hittade vi för andra gången i Hoting och han har hunnit reg och kontrollbesikta sedan importen
så han är nöjd med sin usabils import. Kul att kunna köra å nöta lite på grejerna ler han

Importerad till Vissefjärda är en GMC Sierra 25 Rally Six årsmodell 1977. Att den är ovanlig ser vi i registret endast finns en till sådan här och förvånat finner vi en V8a option motorn (Chevrolet 400) i den så den lär pinna på bra. Alla gamla udda USA bilar är välkommen in till vår del av världen kul!
Pierre på Different Cars har god smak vad det gäller bilar.
Hans senaste import är en Cadillac Fleetwood 1969.
Tillverkades i hela 72958 exemplar modellåret 1969, till Sverige
har det innan denna sökt sig hela 37 exemplar som säkert både
finns i bättre och sämre skick än denna.
Kul att det kommer bilar i alla prisklasser.
Det gör att det finns en bil för alla!

Chevrolet sålde över en miljon av stora Chevrolet den första 65an tillverkades i Augusti 1964 och exakt när den sista tillverkades vet jag inte men någon väntade länge med att beställa sin drömbil för denna Chevrolet Impala Super Sport Convertible 1965 som från fabrik rustades med 396a 4bbl, TH 400 Aut, Elhissar och en del annat lull lull tillverkades karossen som kaross 7210 hos Body By Fisher första veckan i Augusti 1965 och detta är den senaste Chevrolet 1965 som finns i Sverige. Bilen kom från USA till Norge för något år sedan men rullar nu med Svenska skyltar.
Jag har tittat å besiktigat importbilar sedan 1996 och jag kan inte minnas när jag såg en Oldsmobile 5,7 liters diesel senast.
En kul kille som heter Mats i Skurup gillar udda bilar och han har tagit hem en Oldsmobile Eighty Eight Royale Diesel 1982
som har denna diesel motor så nu hoppas vi han får allt att funka så vi får se denna pjäs på våra bilträffar inte bara i Skåne!

En av de populäraste Chevrolet bilarna i Sverige är Impala 1963 i fyra dörrars utförande. Jens i Falköping har hittat en av de 194158 exemplaren som tillverkades som Impala Four-Door Hardtop Sport Sedan 1963 och oavsett vars i Sverige denna bil kommer köra så finns säkert en till likadan för tidigare i Sverige finns det hela123 exemplar registrerade.
Av dessa 123 hade 15 bilar rak sexa från fabrik och hela 108 med V8.
Jens Bil som är nummer 124 rustades från början med V8
och det har han fortfarande