Wheels & Wings 2016
Falkenberg

 

Av Mats Carlsson, Usabil.nu

Eftersom Falkenberg är min hemstad så tycker jag såklart att Wheels & Wings är en av Sveriges bästa bilträffar! Yes, jag är lokalpatriot och jag älskar Falkenberg.
Träffen som nu arrangerats i Falkenberg i 4 år är en höjdpunkt för alla som gillar usabilar. Falkenbergs motorbana är perfekt för detta arrangemang och falkenbergarna går "man ur huse" och kantar crusingrundan på kvällen. Samtidigt är det liveband på flera olika ställe i stan och en del restauranger har öppet nästan dygnet runt, ja denna helgen och hela veckan är verkligen en fest i stan!

Tyvärr hade vi alla lite otur med vädret i år, på lördagen regnade det hela eftermiddagen så många åkte från träffområdet tidigt,  men som tur är så sken solen på kvällen så crusingen blev mycket bra. Vi kan som bekant inte påverka vädret så det hjälper inte att hänga läpp för detta.
Fredagen bjöd dock på perfekt väder hela dagen på träffområdet som snabbt fylldes upp, swapmeetet var också det välfyllt och försäljningen gick bra för de jag pratade med iallafall.
Träffen är mycket välorganiserad och trevlig, Varbergs Automobilklubb gör ett jättebra jobb, och Falkenbergskommun är positiva till crusing inne i centrum och öppnar upp gågator, jämnar ut gupp, sätter upp kravallstaket utmed cruising rundan mm så allt fungerar.
En bilträff som denna är så mycket mer än en gräsplätt dit ett gäng raggarbilar åker och parkerar. På träffområdet är det ett par hundra som säljer bildelar, kläder mm med anknytning till hobbyn, det är liveband, mat, lekaktiviteter för de minsta, bilbedömning osv. Varenda hotell, b&b, camping mm är fullbokad denna vecka och hela stan sjuder av aktiviteter. Runt om i stan på pubbar och restauranger är det olika liveband som spelar hela veckan, plus att det är extra tält med mat och livemusik. Helgen efter är det kräftfestival i Glommen som ligger precis norr om Falkenberg, vilket ös det är hela sommaren i stan. Nästan så man behöver semester efter semestern....
Vi hoppas det blir lika lyckat nästa år.

Bilarna rullar in på träffområdet på Falkenbergs Motorbana.
Även i år var Christofer Lee Willhans speaker på bilbedömningen.

Usabil.nu cruisingbil!

Vinnaren av Usabil.nu presentkort på USA resa för 2 personer som vi delat ut i snart 10 år på Wheels & Wings
gick i år till Özer Erdinic som åker Chevrolet Impala från 1964, här till höger i bild.  GRATTIS!
Cruising i världsklass i Falkenberg!
Crusingrundan är lång så det flyter på bra hela tiden.
Fin miljö med en runda som går både i centrum, utmed grönskande allé och ner på stranden.
Överallt glada crusiningåkare
Och lika glada åskådare! Vi ses nästa år!
 https://www.facebook.com/FalkenbergFilm/videos/1093496960717748/
En film om veckan i Falkenberg!