Radio Retro

Ni har väl laddat ner Usabil.nu s nya jukebox radio?

Om inte så gör det omgående. Har du den äldre versionen 1.0 så ladda hem den nya då den nya uppdateras automatiskt med nya kanaler hela tiden.

Detta är det bästa sättet att hela tiden få tillgång till grymma kanaler som spelar musik vi gillar. Koppla datorn till din stereo och du har kanon musik med bra ljud hela tiden på jobbet eller på festen eller i garaget.

En av kanalerna som Jukebox Radio innehåller är den helsvenska Rocka Billy kanalen Radio Retro som drivs av Danny Ducktail.

Danny berättar att de kommer att åka runt och spela in lokala band som lirar cool musik. De får även en massa skivor skicka till sig från skivbolag som gör nyinspelningar med Rocka Billy band.
Önskeradio, intervjuer mm sänds också från Radio Retro.
Håll koll på usabil.nu , vi kommer att informera löpande om Radio Retros aktiviteter.

Vi lämnar nu ordet till Danny och Fantomen som berättar storyn om hur kanalen startade.

Om Radio Retro

Det hela började med att Rocka Billy sångaren Danny Ducktail tappade rösten en sommar och fick ställa in en massa spelningar.
Efter 6 månader hade rösten fortfarande inte kommit tillbaka och Danny började få lite tråkigt då han inte kunde göra det han gillade bäst. Sjunga.
Dagarna ägnade han till att lyssna på sin skivsamling som hade blivit ganska stor genom åratal av samlande.

Danny som har alltid gillat datorer och driver en liten datorreparations firma, började fundera på att sända webbradio så att fler kunde få höra vilka grymma skivor han hade. Många av skivorna är nästan omöjliga att få tag på.

Tiden gick men det blev liksom aldrig av att sända radio.

Tills en dag då Danny träffade en rolig pajsare som kallas Fantomen.

Fantomen är en tokig Rocker som älskar Retroprylar och tycker att allt var bättre för. Precis allt!

Danny berättade om sina planer angående Webradio för Fantomen.

Fantomen blev eld och lågor och började planera. Han var helt såld på filmen "Sista natten med gänget" och ville att Radio Retro skulle sända Piratradio över Fm-bandet. (Vilket dom också gjorde några gånger. Och enligt rykten fortfarande gör).

Danny tyckte att det var lite riskabelt och det fick bli webbradio istället.

Danny och Fantomen ville inte göra en "vanlig" webbradio, utan ville vara unika. Dom ville sända sådana låtar som ingen har hört förut, dom ville åka runt på fester och intervjua folk, dom ville göra den bästa webbradion i världen.

Och dom verkar vara på god väg. I höst åker dom runt på Raggarfester och Rockabilly fester och spelar in både musik och intervjuar folk.

Fantomen tänker (fast han inte får för Danny eller Polisen) åka runt och sända Fm-Radio Retro på Stockholm cruising samt Big Meet Västerås 2009.

Radio Retro har fått erbjudande om att lagligt sända lokalradio över fm-bandet 1 timme i veckan.

Men det tycker Fantomen är barnsligt! Det ska vara lite olagligt, annars blir det inte riktigt äkta.

Kan passa på att berätta en rolig grej om Fantomen (Som ingen riktigt vet vem det är).

En morgon vaknade Danny av att det var ett himla ståhej utanför hans balkong.

Det stod en konstig skåpbil samt en Polisbil parkerad utanför, och det klättrade en äldre herre i trädet mittemot.

Rätt var det var  så tog den äldre herren upp en hammare av modell större och började vansinigt att slå på en fågelholk som var uppsatt i trädet. Danny tänkte att det var värsta sortens djurplågeri och tänkte nästan hoppa ut och läxa upp gubben. När fågelholken väl hade ramlat ner på marken så gick en polis fram och plockade upp den.

Han öppnade den och där inne fanns Fantomens senaste Fm-sändarbygge.

Han hade alltså tyckt att utanför Dannys balkong var det perfekt att testsända piratradio.

Några minuter senare ringde en flåsande Fantomen på Dannys dörr och förklarade att han hade lyckats sända 1 timme och 45 minuter innan sändaren pejlades. Han hade legat i ett par buskar och tagit tid.

Så bli inte förvånade om ni en varm sommarkväll inne i stan, får höra Danny och Fantomen vråla i eran bilradio.

Tills dess: ratta in www.radioretro.se