Buick Wildcat Custom Convertible

Kontakta säljaren:
MIKES GARAGE
E-post: Se e-post 1970 Buick Wildcat Custom Convertible - TRIPPLE BLACK BLUE PLATE! 3963
Telefon: 0703158080
Redigera annons
Din annons?
Vill du redigera eller radera - skriv in ditt lösenord nedan?

Har du problem med att logga in? Kontakta oss

Har du glömt ditt lösenord?
229 000 SEK
Publicerad: 2022-03-06 18:10

Carol Coles pappa köpte den ny. Hemma i San Diego kördes den sparsamt och stod mest i garaget. I början på 90-talet fick Carol ärva den, varpå den hamnade i hennes garage. 1999 lämnade hon den till försäljning hos Route 66 Collectible Cars där en svensk, som tillfälligt bodde och arbetade i Kalifornen, köpte den. 2000 flyttade han tillbaka till Sverige och givetvis fick bilen följa efter. Här kördes den runt 20 mil om året fram till 2005, varpå den återigen hamnade på pallbockar i garaget. Jag har känt till bilen och försökt köpa den ett par år och äntligen hände det!..

Den är verkligen en lågmilad, äkta Blue Plate-bil, som aldrig haft en rostfläck eller lagning. Lacken är original från fabrik och såklart finns slitage med skavanker, skråmor och uppslag… men i min bok bör den inte lackeras om (det är som bekant bara original en gång) då den ändå ger ett gott helhetsintryck och tillför en sympatisk autencitet! Att den bara rullat styvt 21000 svenska mil råder det inget tvivel om ratt, pedaler, säten och dash är helt oslitna, alla reglage och knappar är distinkta, cabben går upp och ner smidigt, dörrarna linjerar och stänger perfekt med kassaskåpsklick. Kromet är kanonfint och blankt. Undertill är den fantastiskt bra utan spår av rost eller lagningar. Vi har servat upp den, gått igenom och renoverat bromsar, bytt till Flowtech ljuddämpare, fräschat upp motorrummet samt bytt cab (originalcabben var hel men krympt). Cabskyddet är nästan nytt, förgasaren har renoverats och vi har även uppdaterat med, numera högst åtråvärda, optional Road Wheels med fräscha däck. Avslutningsvis har vi gjort en sista, med beröm godkänd, besiktning.

Den biffiga 370 hästars 455an levererar starkt, TH400an växlar smutt och den är en dröm på vägen kraftfull, stabil, tyst och skrammelfri. Inte för inte benämndes Wildcaten som ”The Gentleman´s Hot Rod”! Modellen tillverkades i futtigt låga 1244 ex och du kan möjligen finna någon mer till salu, men troligen ingen med denna härliga orörda originalkänslan… Ring mig direkt på 0703158080 och se till att den blir din! Massor av dokumentation, bl a kvitton, build sheet, manual och title, medföljer.Se MASSOR av bilder på denna trippelsvarta muskelglidaren och andra trevliga sommarbilar på www.mikesgarage.se (klicka på länken nedan).


FINANSIERING TILL 2,95% RÄNTA!

---------------------
USA-BILAR KÖPES!
---------------------
Vi köper gärna din bil alt. förmedlar den...
.

Fakta
Annonstyp: Företag
Årsmodell: 1970
Antal mil: 21500
Extern sida: www.mikesgarage.se
Besiktigad i Sverige: Ja
Land där bilen finns: Sverige